Ljudboka

Recension: Vår dramatiska historia 1800-tal av Herman Lindqvist

Nu har jag lyssnat igenom den fjärde ljudboken i Herman Lindqvists serie Vår dramatiska historia. Och här nedanför kan du läsa en liten recension som jag har skrivit om just den.

Omslag till Vår dramatiska historia 1800-tal av Herman Lindqvist.

Titel: Vår dramatiska historia 1800-tal
Författare: Herman Lindqvist
Inläsare: Herman Lindqvist
Kategori: Historia
Längd: 3 h 52 min
Utgiven: 2009
Förlag: Bonnier Audio

Vad handlar ljudboken om?

I denna ljudboken börjar Herman Lindqvist att berätta om mordet på Axel von Fersen. Sen fortsätter han raskt och hinner berätta om många, många fler dramatiska händelser mellan åren 1763 och 1864 innan boken tar slut. Bland annat berättar han om hur det gick till när Jean Bernadotte valdes till Sveriges tronföljare, om hur Sverige var med och besegrade Napoleon och om hur den Svensk-norska unionen blev till.

Mina tankar om: Vår dramatiska historia 1800-tal

Den första boken ur Herman Lindqvists serie Vår dramatiska historia tycker jag är intressant och underhållande. Det tycker jag att denna, bok nummer fyra i serien, också är.

Bok nummer två påminde mig om hur väldigt dramatisk historia Sverige har. Det har denna boken också gjort ett strålande jobb med att påminna mig om.

Nummer tre tycker jag är en fantastisk ljudbok. Det tycker jag att nummer fyra också är.

Och precis som efter jag lyssnat igenom bok nummer ett, två och tre vill jag även efter nummer fyra höra fler av Herman Lindqvists berättelser om Sveriges dramatiska historia. Men nu måste jag söka utanför serien Vår dramatiska historia. För nu har jag nämligen lyssnat igenom alla ljudböcker i den underbara serien.

Hur är inläsningen?

Inläsningen har Herman Lindqvist även denna gången gjort riktigt, riktigt bra. :D

Härligt tempo tillsammans med ett tydligt uttal verkar helt enkelt vara ett vinnande koncept.

Sammanfattning

I denna fantastiska ljudbok berättar Herman Lindqvist på ett mycket underhållande sätt om Sveriges dramatiska historia kring 1800-talet.

Publicerades 2014-09-29. Arkiverad under recensioner.