Ljudboka

Recension: Vår dramatiska historia 1300-1632 av Herman Lindqvist

Igår lyssnade jag igenom den första ljudboken från Herman Lindqvists bokserie Vår dramatiska historia. Idag bestämde jag mig för att skriva en liten recension av den. Resultatet kan du läsa här nedanför. :)

Omslag till Vår dramatiska historia 1300-1632 av Herman Lindqvist.

Titel: Vår dramatiska historia 1300-1632
Författare: Herman Lindqvist
Inläsare: Herman Lindqvist
Kategori: Historia
Längd: 2 h 32 min
Utgiven: 2007
Förlag: Bonnier Audio

Vad handlar ljudboken om?

I bokserien Vår dramatiska historia berättar Herman Lindqvist om dramatiska händelser som påverkat Sveriges historia. I denna, som är den första boken ur serien, berättar han om olika händelser från 1300-talets början hela vägen till det blodiga en första boken ur serien, berättar han om olika händelser från 1300-talets början hela vägen till det blodiga slaget vid Lützen 1632.

Några av händelserna är följande:

Mina tankar om: Vår dramatiska historia 1300-1632

Intressant och underhållande är två beskrivande ord som jag vill använda när jag berättar om ljudboken Vår dramatiska historia 1300-1632. Och därför tänker jag göra just det. :D För det är den nämligen. Intressant och underhållande. Men det är inte allt den är, utan den är också väldigt sammanfattande. Den går alltså väldigt snabbt fram genom historien. Så snabbt att det ibland kanske blir lite för snabbt. För några av händelserna känns inte som att det berättas riktigt tillräckligt om.

Men helt klart är i alla fall att denna boken har fått mig att vilja lyssna på nästa bok i serien.

Hur är inläsningen?

Herman Lindqvist, författaren till boken, har själv gjort inläsningen. Dessutom har han tillsammans med inlevelse och högt tempo gjort det väldigt bra! Här finns det absolut inget som jag kan klaga på. :D

Sammanfattning

Ljudboken Vår dramatiska historia 1300-1632 berättas i högt tempo och med inlevelse. Dessutom är den väldigt intressant och jag kan verkligen rekommendera den till dig som är intresserad av Sveriges historia.

Publicerades 2014-09-08. Arkiverad under recensioner.