Ljudboka

Recension: Vår dramatiska historia 1700-1808 av Herman Lindqvist

Nu har jag lyssnat igenom ljudbok nummer tre i Herman Lindqvist serie Vår dramatiska historia. Och eftersom jag skrivit små recensioner av de två tidigare böckerna tänkte jag att det kanske är lika bra att skriva ihop en liten recension av denna också.

Omslag till Vår dramatiska historia 1700-1808 av Herman Lindqvist.

Titel: Vår dramatiska historia 1700-1808
Författare: Herman Lindqvist
Inläsare: Herman Lindqvist
Kategori: Historia
Längd: 4 h 1 min
Utgiven: 2009
Förlag: Bonnier Audio

Vad handlar ljudboken om?

Ljudboken handlar om spektakulära händelser mellan åren 1700 och 1808 som haft stor betydelse för Konungariket Sverige.

I det första kapitlet berättar Herman Lindqvist om Gustav III och om hur han tar makten i Sverige. Sen fortsätter han med att berätta om många andra spännande och dramatiska händelser. Och i det avslutande kapitlet berättar han om hur Sverige förlorade Finland.

Titeln till ljudboken är alltså väldigt förklarande. För kort och gott kan man säga att Herman Lindqvist berättar om vår dramatiska historia mellan åren 1700 och 1808.

Mina tankar om: Vår dramatiska historia 1700-1808

Precis som jag gör med de två tidigare böckerna i serien Vår dramatiska historia tycker jag också att denna ljudboken är mycket underhållande och intressant.

Jag kan inte säga annat än att Herman Lindqvist skapat en fantastisk ljudbok. Sättet han berättar om Sveriges historia får mig att hela tiden vilja höra mer. Med det sagt kommer nästa mening sannolikt inte komma som en förvåning. Men även denna gången har han fått mig att verkligen se fram emot att lyssnanästa bok ur serien.

Hur är inläsningen?

Att Herman Lindqvist är en väldigt duktig inläsare, som jag skrev i recensionen av Vår dramatiska historia 1600-1743, håller jag bestämt fast vid. För även denna gången har han lyckats göra en fantastisk inläsning.

Med inlevelse och sin härliga berättarröst gör han nämligen berättelserna oerhört intressanta.

Sammanfattning

Underhållande och fängslande berättar Herman Lindqvist om dramatiska händelser som skakat Sverige mellan åren 1700 och 1808.

Publicerades 2014-09-22. Arkiverad under recensioner.