Ljudboka

Innan himlen faller av KG Johansson

Omslag till Innan himlen faller.

Titel: Innan himlen faller
Författare: KG Johansson
Inläsare: Camilla Jern
Kategori: Novell & Science fiction
Längd: 33 min
Utgiven: 2013
Förlag: Bonnier Audio

Vad handlar ljudboken om?

I en värld som håller på att försvinna befinner sig Julia, en ung tjej som likt sin far skriver ner så mycket hon orkar för att inte glömma. Hon vill inte glömma hennes systers riktiga namn, hon vill inte glömma att himlen en gång befann sig långt, långt upp i luften. Fast det blir svårare och svårare, hon börjar glömma bort viktiga ord och deras betydelser. Men än så länge finns i alla fall frågorna kvar. Varför suddas världen ut? Varför faller himlen? Hur får hon det att sluta?

Mina tankar om: Innan himlen faller

Innan jag började lyssna visste jag inte alls mycket om denna novellen, fast en sak visste jag. Och det var att den vunnit Mix förlags och SF-bokhandelns science fiction-novelltävling 2013. Så mina förväntningar var ganska höga. Men efter en bara hyfsat indragande början som sen följdes upp av en långt ifrån alltid superintressant mellersta del började jag faktiskt oroa mig för att jag skulle bli besviken. Fast då, precis i rätt tid kom det räddande slutet. Ett fantastiskt slut med ett kanske ännu mer fantastiskt meddelande som gav mig ett stort, stort leende. Ett leende som dessutom visade sig hålla långt mycket längre än vad många andra leenden brukar.

Hur är inläsningen?

Inläsningen är skickligt gjord av Camilla Jern. En person vars inläsningförmåga jag gillar och faktiskt redan har skrivit lite om, eftersom hon har gjort inläsningen till novellerna Fika på vägen och Ankomst. Två små skräcknoveller som har fått varsitt inlägg i denna lilla ljudboksblogg.

Sammanfattning

En ljudbok jag varmt kan rekommendera, främst på grund av berättelsens fantastiska avslutning.

Publicerades 2015-07-13. Arkiverad under recensioner.