Ljudboka

Recension: Ankomst av Caroline L Jensen

Omslag till Ankomst.

Titel: Ankomst
Författare: Caroline L Jensen
Inläsare: Camilla Jern
Kategori: Novell & Skräck
Längd: 31 min
Utgiven: 2013
Förlag: Bonnier Audio

Vad handlar ljudboken om?

I denna lilla skräcknovell får vi följa Sissy Svensson som är på väg till en ledarskapsutbildning i Skåne. Hon har vridit upp värmen i bilen lite för mycket, hon svettas. Men utanför är det kallt, femton minusgrader.

Hon låter sin navigator visa vägen till platsen där ledarskapsutbildningen ska hållas, trotts att hon varit där förr. Men plötsligt flippar hennes gamla navigator ur. Mansrösten förvandlas från djup och trygg till gäll samtidigt som den upprepar sig, gång på gång. Hon börjar leta efter avstängningsknappen, men så får hon plötsligt syn på en kvinna några meter framför bilen. Hon skriker och tycker på bromsen.

Jag svettas. Drar handen genom håret och fastnar med min ring. Stirrar med uppspärrade ögon. Det står faktiskt ingen framför bilen, varken med eller utan huvud. Vad i helvete var det där?

Mina tankar om: Ankomst

Först, Camilla Jern har gjort en fantastisk inläsning.

Nästan direkt, efter bara några sekunder, var jag inne i berättelsen. Spänningen fanns där redan från början. Och det kändes naturligt, nästan självklart, att den fanns där. Mycket skickligt gjort av författaren Caroline L Jensen.

Under hela berättelsens gång ökade dessutom spänningen, och med den min puls. Men när avslutningen kom blev jag faktiskt lite besviken. Jag hade nämligen väntat mig, eller i alla fall hoppats på, något mer mystisk.

Hur är inläsningen?

Som jag redan nämnt tycker jag att Camilla Jern gjort en fantastisk inläsning.

Förutom den perfekta inlevelsen lyckades hon genom hela berättelsen hålla ett utmärkt tempo samtidigt som hennes röst och uttal hela tiden passade väldigt bra med berättelsen. Med andra ord, en riktigt bra inläsning.

Sammanfattning

Ankomst är (bortsett från sin avslutning) skickligt skriven, fantastiskt inläst och obehaglig precis på det sätt som skräcknoveller ska vara.

Publicerades 2015-03-30. Arkiverad under recensioner.