Ljudboka

Recension: Författarnas himmel av P C Jersild

Precis som förra veckan kommer jag idag skriva om en novell. Närmare bestämt kan jag berätta att jag idag kommer skriva om ljudboksnovellen Författarnas himmel som är skriven av författaren P C Jersild.

Omslag till Författarnas himmel av P C Jersild.

Titel: Författarnas himmel
Författare: P C Jersild
Inläsare: P C Jersild
Kategori: Novell
Längd: 41 min
Utgiven: 2014
Förlag: Novellix

Vad handlar ljudboken om?

Författarnas himmel har en väldigt beskrivande titel, för författarnas himmel är precis vad novellen handlar om. :D

I novellen får man följa P C Jersild som precis vaknat upp i vad som verkar vara livet efter detta. Men det är inte direkt som han tänkt sig, istället kan man beskriva det som ett byråkratiskt virrvarr. Och P C Jersild börjar förstå att sista vilan kommer bli långt ifrån fridfull.

Efter ett tag blir han skickad till ett hotell, där han nästan direkt sätts i arbete som diskare. Och när han sen börjar se sig runt på hotellet märker han att även flera andra svenska författare jobbar där. En av dem är Göran Tunström och det är han som sköter hotellets bar. En annan är Sven Delblanc, som är hovmästare och dessutom så träffar han Sonja Åkesson som jobbar i konditoriet.

Mina tankar om: Författarnas himmel

Först vill jag säga att detta är en mycket välskriven novell. Sen vill jag säga att det var det som räddade den. För jag måste erkänna att jag inte blev speciellt förtjust i självaste berättelsen.

Hur är inläsningen?

Inläsningen gjordes av författaren själv, och om du läst mina tidigare recensioner vet du att det är precis så jag vill ha det. Sen har jag inte så mycket mer att säga om inläsningen. P C Jersild gjorde det bra helt enkelt. :D

Sammanfattning

Om du någon gång finner dig med 41 minuters dötid kan det vara en mycket bra idé att lyssna igenom novellen Författarnas himmel.

Publicerades 2014-08-18. Arkiverad under recensioner.