Ljudboka

Recension: Funkislampa av Jerker Virdborg

För bara några minuter sen lyssnade jag färdigt på ljudboken Funkislampa av Jerker Virdborg. Och eftersom jag redan var vid datorn bestämde jag mig för att skriva en liten recension.

Omslag till Funkislampa av Jerker Virdborg.

Titel: Funkislampa
Författare: Jerker Virdborg
Inläsare: Jerker Virdborg
Kategori: Novell
Längd: 30 min
Utgiven: 2013
Förlag: Novellix

Vad handlar ljudboken om?

Funkislampa handlar om när Freddies bror Per snart ska fylla 40 år. Och vi kommer in i historien när Freddie frågar sin bror vad han önskar sig i 40-års present. En fråga som Freddie redan delvis vet svaret på, Per älskar nämligen antikviteter. Och mycket riktigt, efter någon artighetsfras om att han inte behöver några presenter börjar han berätta om olika antikviteter som han förälskat sig i. Dyra antikviteter, och dessutom väldigt svåra att få tag på. Men han verkar inte berättar inte om dessa för att han förväntar sig få dem i present, istället verkar han bara ha tagit tillfället i akt för att berätta lite om sina senaste förälskelser. Och extra varmt berättar han om en funkislampa.

Nästa dag, när Freddie har vägarna förbi en loppmarknad landar hans ögon på vad som måste vara en sån lampa som Per berättade om. Men snart ska turen visa sig vara slut för Freddie.

Mina tankar om: Funkislampa

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte hade speciellt höga förväntningar inför denna ljudboken. Så att överträffade dem säger kanske egentligen inte så mycket. Men det gjorde den. :D I alla fall den första och mellersta delen. Slutet blev lite för – mesaktigt, i saknad på ett bättre beskrivande ord.

Hur är inläsningen?

Inläsningen är gjord av Jerker Virdborg, alltså av författaren själv. Precis som jag vill ha det! :D

Om jag ska klaga på något får det vara att inlevelsen några gånger kändes ganska överdriven. Men i övrigt var det en mycket bra inläsning.

Sammanfattning

Funkislampa är en helt okej novell att lyssna igenom om man har 30 minuter över.

Publicerades 2014-08-11. Arkiverad under recensioner.