Ljudboka

Dimitris dans av Dag Öhrlund

Omslag till Dimitris Dans.

Titel: Dimitris dans
Författare: Dag Öhrlund
Inläsare: Stefan Sauk
Kategori: Novell
Längd: 34 min
Utgiven: 2015
Förlag: Word Audio Publishing

Vad handlar ljudboken om?

Dimitris dans handlar om en man som under början av berättelsen befinner sig i en skärmande mardröm. Och hyfsat snabbt står det klart att novellen också handlar om en man som inte riktigt gjort upp med sitt förflutna. Hursomhelst, han lyckas vakna och strax därefter också skaka bort det värsta med mardrömmen. Sen får vi följa hans tankar och sysslor.

Han jobbar för en man som heter Stavos, men inte länge till. Snart tänker han ge sig vidare.

Efter en tids forskande och funderande bestämmer han sig för att ta sig vidare med hjälp av taxichauffören Dimiti, en man som han lärt känna ganska väl. Men resan blir inte som planerat.

Mina tankar om: Demitris Dans

I mitt senaste inlägg innan detta så skrev jag om en ljudboksnovell från samma författare (Vemodet i Pitigliano av Dag Öhrlund). Och i det inlägget förklarade jag att den ljudboksnovellen aldrig riktigt fångat mitt intresse och sen skrev jag följande:

För att lite mer meddela om vad jag tycker och tänker om ljudboken kan jag berätta att nästa ljudboksnovell som kommer lyssnas igenom troligtvis också kommer vara skriven av Dag Öhrlund. Exakt vilken vet jag dock inte än. Så det får bli en liten överraskning.

Det blev Dimitris dans, och jag är glad för det. Denna ljudboksnovellen lyckades nämligen fånga mitt intresse, snabbt dessutom. Och sen lyssnade jag näst intill ivrigt hela vägen fram till och med slutet trotts att berättelsen tyvärr innehöll ett, två eller kanske till och med tre farthinder. Men det var tack och lov farthinder som snabbt överstökades och alltid tillät berättelsen att snabbt komma upp i hastighet igen.

Hur är inläsningen?

Inläsningen som gjord av Stefan Sauk är skickligt gjord. Och jag håller fast vid det jag skrev i förra inlägget, Stefan Sauk är en duktig inläsare av ljudböcker.

Sammanfattning

Dimitris dans är en ljudboksnovell skriven av Dag Öhrlund, inläst av Stefan Sauk och samtidigt en ljudboksnovell som jag kan rekommendera.

Publicerades 2016-05-30. Arkiverad under recensioner.