Ljudboka

Vemodet i Pitigliano av Dag Öhrlund

Omslag till Vemodet i Pitigliano.

Titel: Vemodet i Pitigliano
Författare: Dag Öhrlund
Inläsare: Stefan Sauk
Kategori: Novell
Längd: 26 min
Utgiven: 2015 (2013)
Förlag: HörOpp!

Vad handlar ljudboken om?

En skrivande man lyckas inte finna det lugn han söker. Men när han blir rekommenderad att ta sig till Pitigliano som beskrivs som ”byn bortom allt” hoppas han att lugn och ro finns där och väntar på honom. Så han åker dit, till Pitigliano, tillsammans med ett manus som ska skrivas.

Väl där möts han dock förutom av lugn och ro också av något annat, något mer oväntat. Strax därefter upptäcker han också att han inte är den ändå främlingen i byn, och senare att denna andra mystiska främling följer honom.­

Mina tankar om: Vemodet i Pitigliano

Jag önskar jag kunde skriva och tycka att denna ljudbok är lika bra som Dag Öhrlunds En kväll på krogen, eller i alla fall hans Den stora tystnaden. Men det kan jag tyvärr inte. För riktigt lika bra tycker jag helt enkelt inte att den är. Nej, tyvärr så lyckades denna ljudbok aldrig gripa tag i mig på samma sätt eller lika starkt som de ljudböckerna från samma författare jag skrivit om tidigare här på bloggen. Men jag vill inte med det säga att denna ljudbok är dålig, verkligen inte. Och speciellt inte mot slutet! För mot slutet började denna berättelse faktiskt bli väldigt intressant och fler känslor blandades in. Men strax därefter slutade den och jag hann därmed tyvärr aldrig bli riktigt tagen av berättelsen.

För att lite mer meddela om vad jag tycker och tänker om ljudboken kan jag berätta att nästa ljudboksnovell som kommer lyssnas igenom troligtvis också kommer vara skriven av Dag Öhrlund. Exakt vilken vet jag dock inte än. Så det får bli en liten överraskning.

Hur är inläsningen?

Inläsningen är gjord av Stefan Sauk och precis som jag gör med självaste berättelsen tycker jag att inläsningen blev bättre och mer gripande mot slutet. I övrigt dock mycket bra. Stefan Sauk är alltså förutom en duktig skådespelare också en duktig inläsare.

Sammanfattning

En berättelse som blir bättre mot slutet men som aldrig riktigt lyckades fånga mig.

Publicerades 2016-03-14. Arkiverad under recensioner.