Ljudboka

Recension: The Tiny Wife av Andrew Kaufman

Igår lyssnade jag igenom ljudboken The Tiny Wife. Idag har jag skrivit en recension av den. Recensionen kan du nu läsa här nedanför, om du vill och vågar.

Omslag till The Tiny Wife av Andrew Kaufman.

Titel: The Tiny Wife
Författare: Andrew Kaufman
Inläsare: Jot Davies
Språk: Engelska
Kategori: Kortroman
Längd: 1 h 41 min
Utgiven: 2011
Förlag: HarperCollins

Vad handlar ljudboken om?

I början av berättelsen beskrivs ett rån, fast ett väldigt annorlunda sådant. Rånaren som klivit in på banken med lustig hatt och laddad pistol vill nämligen inte ha några pengar. Istället vill han ha ett föremål med högt affektionsvärde från varje person i rummet. När han sen samlat in alla föremålen berättar han för offren att detta kommer få ganska märkliga effekter. Därefter försvinner han från brottsplatsen. Och strax efter det börjar märkligheterna.

En kvinna hittar Gud under sin soffa, en tatuering blir levande, en make förvandlas till en snögubbe och Stacy Hinterland (som är berättarens fru) börjar krympa.

Kan offren få lustigheterna att sluta ske? Kommer de finna en lösning innan det är för sent?

Mina tankar om: The Tiny Wife

Denna berättelsen börjar helt fantastiskt! Rånaren och hans handlingar är väldigt spännande och intressanta. Så jag tycker det är lite tråkigt att det nästan bara är effekterna av hans handlingar vi får följa i resten av berättelsen. Jag hade istället (eller kanske allra helst dessutom) gärna sett mer av rånaren och hans berättelse.

Men jag måste säga att de flesta av effekterna som vi fick följa var både härligt skruvade och samtidigt väldigt gripande. Dessutom var några väldigt roliga! Eller beskrevs i alla fall roligt.

Något som däremot inte kan beskrivas som roligt är att mitt intresse för berättelsen svalnade några gånger under ljudbokens mellersta och slutliga del.

Fast jag kan inte säga något annat än att jag gillar denna ljudboken riktigt mycket. För den är liksom så härligt absurd. Sen har den också lite av det där lilla extra. Speciellt i början.

Hur är inläsningen?

Inläsningen är gjord av Jot Davies och han har gjort ett lysande jobb, kort och gott.

Jag har inget att klaga på, om man bortser ifrån att det inte är författaren själv som gjort den.

Inläsningen var riktigt bra helt enkelt, eller ordet lagom passar kanske bättre.

Sammanfattning

The Tiny Wife är en fascinerande berättelse med riktigt stark början.

Publicerades 2014-12-15. Arkiverad under recensioner.