Ljudboka

Resenären av Marie Hermanson

Vad handlar radionovellen om?

En man stiger in i professor Bredenbauers kontor. En man som vill resa tillbaka i tiden. Men professor Bredenbauer säger nej, han kan inte hjälpa mannen. Istället rekommenderar han mannen att gå till någon av alla dessa tidresebyrårer som dykt upp den senaste tiden.

Fast mannen, som heter Jonas, gillar inte förslaget utan börjar istället berätta varför han han vill resa tillbaka. Han vill inte åka långt tillbaka, bara tillräckligt långt för kunna förstå orsaken till hans fru Elsas död.

Sen börjar han försöka övertala professor Bredenbauer, men lyckas han?

Mina tankar om: Resenären

Skickligt skriven, skickligt inläst (fast mer om det senare) och därmed väldigt fängslande.

Jag var med andra ord fast direkt. Eller alltså, vi snackar några sekunder in i berättelsen, sen hade den min fulla uppmärksamhet. På ett mycket bra sätt dessutom. För jag gillade det jag hörde. Nästan hela vägen till slutet.

Ja, jag säger nästan eftersom jag tyvärr inte riktigt gillade alla detaljer med slutet i berättelsen. Eller lite närmare bestämt, beskrivningen av en viss karaktär. Jag hade där nämligen hoppats på något väldigt annorlunda än det som beskrevs. Men men, det förstörde lyckligtvist inte allt för mycket.

I det stora hela tycker jag att radionovellen är mycket bra. Dock inte riktigt så bra att jag tänker lyssna på den igen, men inte långt där ifrån.

Hur är inläsningen?

Inläsningen är gjord av Johan Ulveson och som jag redan nämnt tycker jag att inläsningen är skickligt gjord.

Härligt tempo, mycket bra inlevelse och en passande röst. Och tillsammans skapade de en enligt mig extremt passande stämning till berättelsen.

Sammanfattning

En underhållande, fängslande och intressant berättelse som framförs med hjälp av en skickligt gjord inläsning. Resenären är en radionovell jag varmt kan rekommendera.

Radionovellen Resenären som är skriven av Marie Hermanson finns hos: Sveriges Radio.

Publicerades 2015-11-16. Arkiverad under recensioner.