Ljudboka

Recension: Så som du hade berättat det för mig (ungefär) om vi hade lärt känna varandra innan du dog av Jonas Hassen Khemiri

Trotts sin läskigt långa titel bestämde jag mig igår för att lyssna igenom ljudboken Så som du hade berättat det för mig (ungefär) om vi hade lärt känna varandra innan du dog. Och idag bestämde jag mig för att skriva en liten recension av den.

Omslag till Så som du hade berättat det för mig (ungefär) om vi hade lärt känna varandra innan du dog av Jonas Hassen Khemiri.

Titel: Så som du hade berättat det för mig (ungefär) om vi hade lärt känna varandra innan du dog
Författare: Jonas Hassen Khemiri
Inläsare: Jonas Hassen Khemiri
Kategori: Novell
Längd: 32 min
Utgiven: 2012
Förlag: Novellix

Vad handlar ljudboken om?

Den handlar om en kanske galen man som gillar juice och har snygga jeansshorts.

I början av berättelsen ringer det på dörren till mannens lägenhet. Men han tycker att ringningen känns annorlunda på något sätt. Fast sen förstår han, det måste vara K. Hon vill säkert be om ursäkt för det som har hänt. Han smyger därför bort till hallen för att titta ut genom titthålet. Fast det är inte K han ser utan poliser. Massor av poliser.

Mina tankar

Maria Schottenius på DN har skrivit: ”Jonas Hassen Khemiris novell är ungefär lika skruvad som den låter”, och jag kan inte annat än hålla med. För skruvad är den sannerligen, och jag tror det är det som gör den så fängslande.

Några andra ord som jag vill använda för att beskriva denna boken är märklig, lustig och underhållande. Med betoning på de två första. :D

Hur är inläsningen?

Inläsningen är gjord av författaren själv! Precis som jag vill ha det. :D

Och Jonas Hassen Khemiri gjorde verkligen inläsningen bra. Men inspelningskvaliteten kunde, eller rent av borde, helt klart varit bättre.

Sammanfattning

Så som du hade berättat det för mig (ungefär) om vi hade lärt känna varandra innan du dog är en härligt skruvad liten ljudboksnovell. Som jag rekommenderar dig att lyssna igenom.

Publicerades 2014-10-20. Arkiverad under recensioner.