Ljudboka

Recension: Minecraft: Block, pixlar och att göra sig en hacka av Daniel Goldberg & Linus Larsson

Idag tänkte jag skriva några rader om ljudboken Minecraft: Block, pixlar och att göra sig en hacka som jag lyssnade färdigt på sent igår. Det är en ljudbok som ger sina lyssnare en inblick in i den svenska spelvärlden och samtidigt berättar en av nutidens största framgångssagor.

Omslag till ljudboken Minecraft: block, pixlar och att göra sig en hacka.

Titel: Minecraft: Block, pixlar och att göra sig en hacka
Författare: Daniel Goldberg & Linus Larsson
Inläsare: Robin Calmegård
Kategori: Fakta
Längd: 5 h 26 min
Utgiven: 2014
Förlag: Storyside

Vad handlar ljudboken om?

Precis som titeln lyder handlar boken om Minecraft, block, pixlar och att göra sig en hacka. Alltså handlar den väldigt mycket om Markus Persson, skaparen av spelet. Som kanske är ännu mer känd under namnet Notch.

Detta är med andra ord historien om Minecraft. Spelet som växte från att vara Markus ”Notch” Perssons lilla hobbyprojekt till att bli något mycket, mycket större.

Jag har hittat ett videoklipp när Daniel Goldberg och Linus Larsson, författarna, berättar om boken. Så istället för att själv förklara mer om vad den handlar om tänker jag låta författarna göra det. :D

Kolla in videoklippet här: https://youtu.be/XVstXMv1msc

Mina tankar om: Minecraft: Block, pixlar och att göra sig en hacka

Markus ”Notch” Persson är en väldigt inspirerande person. Han vågade följa sin dröm och lyckades göra den till verklighet, med råge. Den delen av historien som berättas om i boken är helt klart min favorit. Men jag gillar också den inblick man får in i den svenska spelvärlden. Det märks att författarna är intresserade av just denna världen. Men hela tiden handlar boken såklart om fenomenet och spelet Minecraft. Och det är för att försöka förklara olika delar av dessa som författarna skrivit många mindre historier. Varav de flesta är väldigt bra och spännande, men tyvärr är några av dem inte riktigt lika bra. De sistnämnda var lyckligtvis få och om jag ska bedöma bokens helhet tycker jag att den var riktigt bra men framförallt väldigt intressant.

Hur är inläsningen?

Inläsningen är helt klart godkänd. Väldigt tydlig, men jag hade uppskattat ännu mer inlevelse.

Sammanfattning

En intressant framgångssaga och nutidshistoria! Om du gillar framgångssagor och är intresserad av spel rekommenderar jag dig att lyssna på denna ljudboken.

Publicerades 2014-07-28. Arkiverad under recensioner.