Ljudboka

Recension: Herr Kadar av Håkan Nesser

Idag har jag inte bara lyssnat igenom ljudboksnovellen Herr Kadar, utan jag passade också på att skriva en liten recension av den. Och det är, hör och häpna, den recensionen som du kan läsa här nedanför. :D

Omslag till Herr Kadar av Håkan Nesser.

Titel: Herr Kadar
Författare: Håkan Nesser
Inläsare: Håkan Nesser
Kategori: Novell
Längd: 37 min
Utgiven: 2014
Förlag: Novellix

Vad handlar ljudboken om?

I novellen Herr Kadar tar författaren, Håkan Nesser, med oss på en resa till Tanzania. Eller lite närmare bestämt till paradisön Mafia, som ligger strax utanför landets centrala kust. Där vi sen får möta en liten grupp resenärer, och en av dem är den mystiske herr Kadar.

Dagarna går och den gruppen lilla gruppen av resenärer lär naturligt nog känna varandra mer och mer samtidigt som stämningen bara blir bättre och bättre. Herr Kadar förblir dock en mystisk man, trotts att man får svar på några av alla frågor. Men sen inträffar något under det traditionella midnattsdyket. Något som gör att frågorna kring herr Kadar snabbt blir många fler.

Mina tankar om: Herr Kadar

Att lyssna på denna lilla novellen var riktigt trevligt, bland annat eftersom det stundtals kändes som att jag var med på resan. Som att jag satt tillsammans med de andra resenärerna i värmen och funderade över herr Kadar. Men sen fick jag en känsla av att det var lite väl mycket funderande över herr Kadar. Den känslan blev dock kortvarig för ungefär då inträffade en händelse som gjorde att frågorna kring honom plötsligt blev väldigt intressanta igen. Och grubblandet tillsammans med de andra resenärerna började på nytt. Men denna gången behövde man inte fundera lika länge. För novellen började närma sig sitt slut och med det kom en hel del förklaringar.

Hur är inläsningen?

Inläsning har Håkan Nesser gjort själv och han har gjort det väldigt bra! :D

Sammanfattning

Herr Kadar kan jag rekommendera till dig som hittat en lucka på 37 minuter och vill fylla den med en härlig liten ljudboksnovell.

Publicerades 2014-09-01. Arkiverad under recensioner.