Ljudboka

Ojura av Stina Stoor

Omslag till Ojura.

Titel: Ojura
Författare: Stina Stoor
Inläsare: Stina Stoor
Kategori: Novell
Längd: 40 min
Utgiven: 2013
Förlag: Novellix

Vad handlar ljudboken om?

I denna novell av Stina Stoor får vi följa Sandra som tillsammans med sin storasyster och farsa bor en bra bit bort från närmaste tätbebyggelse.

Familjen bor på en plats där Sandra genom att flytta runt stenarna i den närliggande bäcken kan förändra ljudet som skapas. Och på en plats där hon kan ta hand om, hjälpa och fascineras av många spännande djur.

Än så länge har hon dock inte hittat någon prins, bara prinsessgrodor. Fast det är inte det som berättelsen handlar om. För mig handlar den istället om fantasi, och om hur världen runt om oss kan upplevas på så otroligt många olika sätt.

Mina tankar om: Ojura

Eftersom det inte direkt slog mig hur jag skulle börja beskriva mina tankar kring denna ljudboksnovell tog jag en snabb inspirationsrunda och hittade följande:

Fast allt är berättat i tredjeperson, så kan jag inte låta bli att känna det som att jag följer Sandra som första person. Det fascinerar mig och jag berörs verkligen. Jag är helt förundrad över alla detaljer som pryder novellen, som verkligen får mig att supa in miljön, stämningen och berättelsens verklighet

(Från: https://ielinashylla.wordpress.com/2013/04/16/novellix-ojura/)

Och jag vet inte riktigt hur jag ska kunna förklara mina tankar bättre än att bara citera det stycket (som jag hittade på en fantastisk bokblogg) och sen säga: Exakt så känner jag!

Hur är inläsningen?

Inläsningen är gjord av författaren själv, och den är nästan utmärkt.
Riktigt bra alltså, inget jag kan klaga på utan att känna mig alltför petnoga.

Sammanfattning:

En ljudbok värd nästan varenda sekund, rekommenderas.

Publicerades 2015-08-10. Arkiverad under recensioner.