Ljudboka

Migrän av Arne Dahl

Omslag till Migrän.

Titel: Migrän
Författare: Arne Dahl
Inläsare: Arne Dahl
Kategori: Novell
Längd: 43 min
Utgiven: 2012
Förlag: Novellix

Vad handlar ljudboken om?

Denna lilla novell handlar om en man som vid fel tillfälle får ett kraftfullt migränanfall. Och vi läsare får efter det börja följa två resor som senare visar sig vara mer sammanbundna än vad man från första början kan förstå.

Mina tankar om: Migrän

Om jag får dela in novellen i följande tre delar: första, mellersta och sista. Då skulle jag vilja påstå att alla delar är bra skrivna men att den mellersta är den allra bästa. Och att kallas för näst bäst skulle i så fall den sista delen förtjäna mer än den första. Fast bara lite mer. Helt klart är dock att jag var som mest fängslad av berättelsen under dess mellersta del, och nu kommer jag ihåg hur jag önskade att det skulle vara flera timmar kvar av berättelsen, trotts att jag visste att den som hel inte ens var en timme lång och att jag lyssnat på ungefär halva… Men önska kan man ju alltid göra…

Jag måste också dela några tankar om hur författaren beskrev huvudpersonens migränanfall, det gjordes nämligen väldigt skickligt. Så skickligt att jag som aldrig upplevt migrän (peppar, peppar) med små, små steg kunde börja föreställa mig hur fruktansvärt det är.

Hur är inläsningen?

Inläsningen är gjord av Arne Dahl, alltså av författaren själv! Vilket jag verkligen gillar.

Men denna inläsningen gillar jag långt ifrån bara för att den är gjord av författaren. Tempot, inlevelsen och den väldigt passande rösten gjorde nämligen att jag kunde uppskatta inläsningen och därmed hela ljudboken ännu mer.

Sammanfattning

En ljudboksnovell värd sina ljudboksminuter.

Publicerades 2015-06-29. Arkiverad under recensioner.