Ljudboka

Maiko av Mats Kempe

Vad handlar radionovellen om?

Medans de yngre barnen på skolgården tävlar om vem som kan cykla snabbast ner för backen så rör sig Maiko mot dörren till lärarrummet för att lämna in ett sjukintyg. Och när hon kommer fram så knackar hon, men ingen öppnar. Därför öppnar hon själv dörren och går in på eget initiativ.

Strax därefter får hon syn på honom, den eller det? Synen skrämmer henne, och lämnar henne samtidigt otroligt förvånad. Hon lyckas smyga ut, men hur ska hon berätta det hon sett? Kommer någon tro henne? Såg hon i syne? Är det bara hennes mattelärare som … eller finns det fler?

Mina tankar om: Maiko

Under hela berättelsen lyssnade jag, men inte direkt ivrig eller väldigt engagerat, utan lite mer avslappnat. Och efter jag lyssnat färdigt på berättelsen flög mina tankar ganska snabbt iväg från den. Därför kan jag inte säga mycket mer än att den i alla fall gav mig en liten paus från vardagen. Det var dock en härlig och mycket uppskattad paus.

Hur är inläsningen?

Inläsningen som är gjord Hanna Schöön kan jag inte säga annat om än att den är riktigt bra gjord. För mitt fokus låg hela tiden på självaste berättelsen och några tankar kring inläsning kom aldrig.

Sammanfattning

En radionovell som i alla fall lyckades bjuda mig på en härlig liten paus från vardagen.

Radionovellen Maiko finns hos: Sveriges Radio.

Publicerades 2015-09-21. Arkiverad under recensioner.