Ljudboka

Filip och Fredrik startar ny podcast

I Globen den 5 juni 2014 avslutade Filip och Fredrik sin extremt populära podcast. Men redan nu i augusti kommer radarparet starta en ny podcast – på engelska.

Avslutade tillsammans med rekordpublik

Det blev 200 fantastiska avsnitt innan Filip och Fredrik avslutade sin podcast inför den största publiken i Globen någonsin. Hela 16592 personer var nämligen där för att höra det sista avsnittet. Podcastavsnittet The Last Waltz lockade alltså fler besökare än både påven Johannes Paulus II och Metallica som höll det tidigare publikrekordet.

Mikrofon till podcast.

Startar ny podcast på engelska

Innan Filip och Fredrik avslutat sin gamla podcast berättade duon att de kommer starta en ny podcast på engelska. Och det första avsnittet kommer redan den 7 augusti. :D

Jag har inte varit en lyssnare sen premiären av Filip och Fredriks gamla podcast den 4 juni 2010. Jag började istället lyssna ungefär 60 avsnitt senare, men sen dess har jag lyssnat på varje avsnitt. Och efter nästan varje avsnitt har jag längtat tills jag kan lyssna på nästa. Men nu inför första avsnittet från deras nya podcast, som alltså kommer vara på engelska, måste jag erkänna att jag inte känner samma längtan. För något jag verkligen gillat med Filip och Fredriks podcast är att den haft en väldigt hög lägstanivå. Jag kan faktiskt inte komma på något avsnitt som jag tycker varit riktigt dåligt eller tråkigt. Däremot kan de flesta andra podcasts jag lyssnar på med oregelbundna mellanrum släppa avsnitt som är riktigt, riktigt dåliga. Och det är detta jag är rädd att Filip och Fredrik också kommer göra med deras nya podcast. Inför deras nya podcast känner jag därför en annan längtan. Inte den efter säker underhållning, utan en längtan som är gjord av nyfikenhet, hopp och rädsla. För första gången känns det nämligen som att ett podcastavsnitt från Filip och Fredrik kan bli riktigt dåligt. Men det kan också bli riktigt bra. Jag kommer alltså självklart lyssna på det första avsnittet. Och sen kommer jag lyssna på några till innan jag bestämmer mig för att försätta lyssna eller inte.

Kommer du lyssna på det första avsnittet av Filip och Fredriks nya podcast?

Publicerades 2014-06-16. Arkiverad under övrigt.