Ljudboka

De blå skorna av Linda Olsson

Omslag till De blå skorna.

Titel: De blå skorna
Författare: Linda Olsson
Inläsare: Linda Olsson
Kategori: Novell
Längd: 48 min
Utgiven: 2012
Förlag: Novellix

Vad handlar ljudboken om?

Huvudpersonens far har nyligen gått bort, därför går hon i början av novellen runt i hans lägenhet. Hon inspekterar det han lämnat efter sig, och samtidigt blir hon mer och mer osäker på vem hennes far egentligen var. Tankarna som började komma den dagen han berättade för henne att han snart flyttar ner till Paris blir starkare och starkare. Kände hon aldrig sin far så väl som hon trott? Och det samband som hon tyckte blivit extra stark efter hennes mor gått bort, var det bara en illusion?

Plötsligt hittar hon en speciell låda som skulle kunna vara till henne. Men det hon finner i den förbryllar henne.

Det är ett par ljusblå mockaskor. Damskor. Storlek 36. Aldrig använda. Jag begriper inte var min far fått tag på dem. Eller vad han tänkt sig att jag skulle göra med dem.

Mina tankar om: De blå skorna

En mycket fin, vacker och samtidigt lite sorglig berättelse. Fast tyvärr kan jag inte säga att den tillhör de bästa noveller jag läst, eller lyssnat på. Jag hade nog uppskattat lite mer… ja, lite mer. Av exakt vad har jag dock svårt att sätta fingret på, kanske lite mer kaos, lite mer action, lite mer nyheter, lite mer oväntat, lite mer annorlunda.

Fast nu när jag tänker på så kanske motsatsen blivit ännu bättre. Alltså lite mindre, lite mindre av de som jag tyckte drog iväg från huvudberättelsen. För det finns faktiskt en hel del sidospår och förklaringar som jag tycker drar fokus från den bättre och mer spännande huvudberättelsen.

Hur är inläsningen?

Inläsningen som är gjord av Linda Olsson tycker jag är helt okej.
Varken mer eller mindre, hehe. :)

Sammanfattning

De blå skorna är en fin, vacker och lite sorglig berättelse. Men tyvärr inte så bra som jag hoppats att den skulle vara efter att ha läst vad andra tyckt om berättelsen.

Publicerades 2015-05-18. Arkiverad under recensioner.