Ljudboka

Recension: Vän av ordning av David Batra

Jag lyssnat färdigt på ljudboken Vän av ordning som är skriven av komikern David Batra. Det är en annorlunda liten bok som jag tror gör sig bättre i vanlig bokform.

Omslag till Vän av ordning skriven av David Batra.

Titel: Vän av ordning
Författare: David Batra
Inläsare: David Batra
Kategori: Humor
Längd: 1 h 31 min
Utgiven: 2006
Förlag: Storyside

Vän av ordning är en ganska annorlunda bok. David Batra har nämligen inte skrivit denna berättelse helt själv. Istället har han tillsammans med vänner samlat texter skrivna av andra. Men inte vilka texter som helst, utan märkvärdiga tidningsinsändare. Komikern David Batra har alltså letat fram några av Sveriges märkvärdigaste tidningsinsändare och sen gjort en bok av dessa.

Tyvärr måste jag dock berätta att jag inte gillade denna ljudboken speciellt mycket. Och om den inte hade varit så kort som den är hade jag nog inte ens lyssnat färdigt. Men det tror jag att jag gjorde. Jag är dock inte helt säker, eftersom den slutade väldigt, väldigt plötsligt. Så plötsligt att om inte flera personer skrivit om bokens konstiga slut i sina recensioner till boken på Storytel hade jag nog trott att det varit min teknik som krånglat.

Men jag vill också berätta att den bitvis var riktigt rolig. Några av insändarna var riktigt fyndiga och några andra helt galna. Men tyvärr var de flesta andra insändarna inte speciellt underhållande. Och de få som var riktigt roliga var inte tillräckligt många för att lyfta boken.

Den del som jag gillade mest var faktiskt inledningen. David Batra börjar nämligen med att väldigt bra berätta om varför bestämde sig för att skriva boken. I den berättelsen gör han sig också sig bäst som inläsare, när han får berätta sin egen historia.

Avslutningsvis vill jag rekommendera dig som funderar på att läsa denna boken att välja den vanliga bokformen istället för lyssna på den som ljudbok. Jag är nämligen övertygad av att detta är en bok som gör sig bättre så.

Publicerades 2014-07-14. Arkiverad under recensioner.