Ljudboka

Recension: Livvakten av Kaj Karlsson

Idag har jag lyssnat igenom Livvakten, Kaj Karlssons första novell om kustjägaren och SSG-operatören Gustav Sterner. Som utspelar sig några år innan den första romanen, Operation Nordvind. Och eftersom det var en vecka sen jag skrev min senaste recension bestämde jag mig för att skriva en om denna.

Omslag till Livvakten av Kaj Karlsson.

Titel: Livvakten
Författare: Kaj Karlsson
Inläsare: Mats Eklund
Kategori: Novell
Längd: 42 min
Utgiven: 2014
Förlag: HörOpp!

Vad handlar ljudboken om?

Särskilda skyddsgruppen (SSG) har fått i uppdrag att skydda chefen för den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. Eftersom man tror att han är under hot från en kriminell organisation. Och under en sen kväll, när den erfarne livvakten Gustav Sterner ensam är hos generalen blir de anfallna. Men Gustav Sterner lyckas skapa ett tillräckligt stort avstånd till angriparna för att i skydd av mörkret kunna meddela resten av SSG att de är under attack. Men samtidigt vet han att det kommer ta minst en halvtimme innan de hunnit fram, och att det kanske är en alldeles för lång tid. Beroende på hur skickliga angriparna är. Men han hoppas och tror också att någon i grannskapet ringt efter polisen, eftersom flera skott har avlossats. Även om sannolikheten att de hinner fram innan SSG inte är direkt stor. Men Gustav Sterner tänker inte ge upp, istället tänker han ge allt för att fullfölja sitt uppdrag.

Mina tankar om: Livvakten

Att det skulle var mycket action förstod jag innan jag började lyssna. Och eftersom jag inte brukar var speciellt förtjust i just action var jag mycket tveksam till denna ljudboken. Men sen började jag lyssna ändå, varför vet jag inte riktigt. Men jag är glad att jag gjorde det! För det skulle visa sig att denna ljudboken, kanske främst den mellersta delen hade en mycket härlig intensivvitet och spänning.

Hur är inläsningen?

Mats Eklunds inläsning var klar och tydlig trotts att jag lyssnade med hastigheten 1×25. Dessutom gillade jag verkligen inlevelsen.

Det enda jag kan tänka mig klaga på var att det inte var författaren själv som gjort inläsningen.

Sammanfattning

En intensiv liten ljudboksnovell som jag rekommenderar alla som gillar action att lyssna igenom.

Publicerades 2014-08-25. Arkiverad under recensioner.