Ljudboka

Recension: Pojkjäveln av Aino Trosell

Omslag till Pojkjäveln.

Titel: Pojkjäveln
Författare: Aino Trosell
Inläsare: Tomas von Brömssen
Kategori: Novell
Längd: 19 min
Utgiven: 2013
Förlag: Tundell Salmson Audio

Vad handlar ljudboken om?

Pojkjäveln handlar om en far som är så förbannad på sin son att han drömmer om att döda honom, hugga huvudet av honom, med en stor machete! Trotts att han verkligen älskar sin begåvade son. Men när sonen berättar att han vill bli svetsare, precis som sin far, klarar han inte hålla känslorna i schack. De börjar gräla istället.

Från sin fru får han inget stöd – du är ju svetsare och det duger ju!

Vad ska han göra? Hur ska han få sin älskade son att vilja bli något större och viktigare än en svetsare…

Mina tankar om: Pojkjäveln

Var ska jag börja? Aino Trosell har lyckats få in så många olika tankar, känslor och igenkännelser i denna lilla novellen att jag inte riktigt vet hur jag ska börja berätta om mina egna tankar kring den.

Men ändå tycker jag det är ganska fantastiskt att Aino Trosell lyckats få med så mycket i en så kort novell som denna. Så fantastiskt att jag faktiskt är lite (okej, mycket) imponerad.

Igenkännelserna gav mig blandade känslor, vissa var dystra och andra var roliga. Sen fanns det några som gav mig en blandning av helt andra känslor. Ungefär som faderns tankar, fast de var oftare dystra. I alla fall i början av berättelsen…

Hur är inläsningen?

Inläsningen som är gjord av Tomas von Brömssen kan jag inte klaga på. För den var bra, riktigt bra.

Speciellt gillade jag inlevelsen. Och att inläsningen gjordes av just Tomas von Brömssen. Jag har nämligen väldigt svårt att komma på någon som skulle kunna passa bättre till inläsningen av denna ljudbok.

Sammanfattning

Pojkjäveln är en kort ljudboksnovell med otroligt mycket innehåll.
Rekommenderas starkt.

Publicerades 2015-04-20. Arkiverad under recensioner.