Ljudboka

Mambomörderskan av Alex Haridi

Vad handlar radionovellen om?

Mambomörderskan är en berättelse om 32-åriga Kerstin som ofta drömmer sig bort från förorten, och som ofta spenderar helgerna genom att gå på lägenhetsvisningar i Stockholms innerstad. Och från dessa tar hon tar alltid med sig en, eller flera, minnessaker hem. Hem till det trista radhuset där hon fortfarande bor med sin mamma och pappa.

En dag, under en lägenhetsvisning som Kerstin länge sett fram emot, händer en sak som inte hänt förut. Och en tid därefter kommer vi in i berättelsen, när Kerstin för inte så länge sen dödat en person. En person som enligt henne inte förtjänade bättre.

Mina tankar om: Mambomörderskan

Jag gav mig in i berättelsen utan några vidare förväntningar. Så kanske var det därför … Kanske, kanske inte. Hur som helst blev jag till en början mycket positivt överraskad av berättelsen. Men strax därefter blev jag negativt överraskad, för det visade sig att berättelsen redan var slut.

Hmm … det är nog bäst att jag förklarar lite tydligare angående den negativa överraskningen. För slutet i sig var väldigt långt ifrån dåligt. Det var riktigt, riktigt bra faktiskt. Och nästan lika bra som slutet tyckte jag resten av radionovellen var. Och det var därför, alltså enbart för att jag gärna hade velat lyssna längre som jag blev negativt överraskad.

Så nu funderar jag starkt på att ta mig an författarens roman Huset mittemot.

Hur är inläsningen?

Inläsningen är gjord av Livia Millhagen och hon har gjort en stabil och bra inläsning.

Sammanfattning

En spännande berättelse som jag gärna hade lyssnat längre på. Rekommenderas stark!

Radionovellen Mambomörderskan som är skriven av Alex Haridi finns hos: Sveriges Radio.

Publicerades 2015-12-28. Arkiverad under recensioner.