Ljudboka

The Hobbit-säkerhetsvideorna av Air New Zealand

Jag älskar filmtrilogin om Härskarringen. Precis som alla andra vettiga personer. :D

Därför har jag självklart också kollat på filmerna som Peter Jackson har gjort av J.R.R. Tolkiens The Hobbit. Filmer som jag tyvärr tycker är långt ifrån lika bra som Härrskarringen-filmerna. Men missförstå mig inte, jag tycker fortfarande filmerna är ganska bra. Bland annat så gillar jag verkligen miljörena och äventyrskänslan.

En annan sak som jag gillar med The Hobbit-filmerna är vad man kanske kan kalla för sidoeffekterna. Som informationsvideorna flygbolaget Air New Zealand gjort. Jag tycket att de är helt fantastiska. Så fantasiska att jag tycker de är värda sitt eget inlägg här på bloggen.

Den första säkerhetsvideon, som du kan se här nedanför, gjordes till lanseringen av den första The Hobbit-filmen, An Unexpected Journey. Och den har nu över 12 miljoner visningar på Youtube! Om du ännu inte sett den så borde du verkligen ta dig tid till det, nu.

Klicka här för att se ”An Unexpected Briefing” på Youtube.

Videon som gjordes till den andra filmen (The Desolation of Smaug) är inte direkt någon säkerhetsvideo, och kanske inte heller lika bra som de andra två. Fast jag tycker ändå den är värd sin tid, så kolla in den här nedanför.

Klicka här för att se ”Just another day in Middle-earth” på Youtube.

Den tredje som lanserades för bara några dagar sedan har flygbolaget döpt till The most epic safety video ever made. Och jag tycker faktiskt att namnet är ganska passande. Bland annat eftersom självaste Frodo Baggins är med!

Klicka här för att se ”The Most Epic Safety Video Ever Made” på Youtube.

Just nu hoppas jag bara att den sista filmen blir lika episk som den sista säkerhetsvideon. :D

Publicerades 2014-10-27. Arkiverad under övrigt.