Ljudboka

Heder av Jens Lapidus

Omslag till Heder.

Titel: Heder
Författare: Jens Lapidus
Inläsare: Jens Lapidus
Kategori: Novell
Längd: 35 min
Utgiven: 2013
Förlag: Novellix

Vad handlar ljudboken om?

Denna berättelse handlar om Adam, en man som vid 38 års ålder precis blivit frisläppt och som inte lyckats få någon annan än sin morsas kille att hämta upp honom utanför anstalten.

Han har suttit inne i över 10 år, och det lilla firandet som ändå görs på grund av hans frisläpp görs ganska stelt tillsammans med hans morsa och hennes kille. Och ännu stelare blir det när den första frågan om honom kommit. Han som Adam snart måste träffa, han som kanske är den ända personen i världen som kommer kunna hjälpa Adam att komma tillbaka på fötter igen.

Mina tankar om: Heder

Mina känslor inför denna berättelsen är lite delade, början tyckte jag nämligen var ganska bra. Men slutet gillade jag inte riktigt, det blev för tomt på något sätt. Den mellersta delen var helt okej, stundtals intressant och stundtals mindre intressant.

Inget speciellt, förutom följande: Berättelsen kändes hela tiden mycket äkta och riktig. Säkerligen på grund av att författaren faktiskt tillbringat en hel del tid med personer som Adam.

Förutom att vara en duktig författare så är ju Jens Lapidus också advokat, och har trotts flera boksuccér fortsatt att aktivt arbeta som en viktig del av Sveriges rättsväsende.

Hur är inläsningen?

Om du tidigare läst en recension av någon författarinläst ljudbok här på bloggen så vet du troligtvis redan att jag näst intill alltid tycker det är bäst så, alltså när författare läser in sina egna böcker själva. Och denna ljudboken har inte lyckats ändra min uppfattning om den saken. Jens Lapidus har nämligen gjort en strålande inläsning, i alla fall till en början… Mot slutet, kanske inte riktigt i samma takt som självaste berättelsen blev sämre men nästan, tycker jag tyvärr också att inläsningen blev lite sämre än den var i början.

Sammanfattning:

Heder är en ljudboksnovell som börjar bra, men som tyvärr slutar mindre bra.

(Heder finns hos: Spotify, Adlibris, Bokus, CDON och säkert många fler.)

Publicerades 2015-06-15. Arkiverad under recensioner.