Ljudboka

Recension: En kväll på krogen av Dag Öhrlund

Omslag till En kväll på krogen.

Titel: En kväll på krogen
Författare: Dag Öhrlund
Inläsare: Stefan Sauk
Kategori: Novell
Längd: 22 min
Utgiven: 2015
Förlag: HörOpp!

Vad handlar ljudboken om?

Det är valår och vi får följa Karaktärslösheten som denna kväll har tagit sig till den varma och välkomnande krogen. Kanske i hopp om att slippa falska leenden, lögner och allt annat som hör valåren till.

Men när Logiken kliver in på krogen börjar så sakteliga valårets skådespel runt om honom. För inte långt därefter kommer Samhället in genom dörren. Som snabbt lånar lite pengar för att kunna köpa sig en öl. Sen kommer Moralen in, och honom verkar alla på krogen ha blandade känslor inför. Strax efter det kommer Dubbelmoralen, Moralens tvillingbror. Och en händelserik stund efter det kommer ytterligare några bekanta in på krogen. Sen är skådespelet igång på riktigt.

Mina tankar om: En kväll på krogen

Trotts att den är så kort, bara 22 minuter, var den väldigt underhållande. Mer så än jag trodde den skulle vara innan jag började lyssna. Jag blev positivt överraskad helt enkelt. Och att bli positivt överraskad är ju alltid kul.

Men denna berättelsen vill jag påstå är mer än bara underhållande. Den är också oerhört träffsäker. Vilket gjorde att det stundtals nästan kändes som man själv satt där, på krogen. Under ett valår, med skådespelet runt om sig…

Alltså, Dag Öhrlund har skrivit denna berättelsen på ett enligt mig ganska fantastiskt sätt. Underfundigt, medryckande och levande. Med stor igenkänningsfaktor. Och dessutom med humor.

Hur är inläsningen?

Stefan Sauk har gjort inläsningen och han har gjort den bra.

Kanske lite snabbt precis i början. Men sen blev tempot nästan det jag uppskattade mest.

Sammanfattning

En kväll på krogen är en härligt underhållande liten ljudbok. Om du hittar 22 lediga minuter, lyssna igenom den. Jag tror inte du kommer ångra dig.

Publicerades 2015-02-23. Arkiverad under recensioner.