Ljudboka

Dummy av Bengt Ohlsson

Omslag till Dummy.

Titel: Dummy
Författare: Bengt Ohlsson
Inläsare: Bengt Ohlsson
Kategori: Novell
Längd: 31 min
Utgiven: 2013 (2012)
Förlag: Novellix

Vad handlar ljudboken om?

Den handlar om Karin och hennes väg till arbetslivet.

I denna lilla berättelse får vi nämligen följa Karin under hennes första dag som praktikant på ett företag. Vi får vara med under hennes första möte och höra hur hon snabbt tackar ja till sitt första uppdrag.

Uppdraget hon tackat ja till är att förvarna några byggarbetare om att det snart kommer sättas upp banderoller vid deras arbetsplats med följande text:

Här bygger vi om centralen, om du vinkar till oss kanske vi vinkar tillbaka.

Ett ganska simpelt uppdrag kan tyckas, men Karin förbereder sig noggrant och vi får följa med. Både på utförandet och tankegångarna som uppdraget hjälper till att skapa.

Mina tankar om: Dummy

En helt okej berättelse som kanske slutar lite för snabbt. Eller kanske inte…

När den var slut ville jag i alla fall höra mer. Men jag kan faktiskt inte riktigt bestämma mig om det är positivt eller negativt för denna lilla berättelsen som jag troligtvis snart kommer glömma. Det där lilla extra, det som skulle förvandla den från en helt okej och ganska vanlig berättelse till en fantastisk, det kom liksom aldrig.

En sak till, när den började närma sig slutet, eller lite tidigare än så, kanske till och med mycket tidigare än så… Hur som helst, någon gång under novellen började jag verkligen känna med Karin. Kanske på grund av hennes tankegångar som hela tiden kändes genuina, verkliga och nära.

Hur är inläsningen?

Inläsningen som är gjord av författaren själv har jag inget att klaga på.

Okej, lite mer inlevelse hade jag uppskattat. Men det vägs så enkelt upp av att det är författaren själv som läst in ljudboken.

Sammanfattning

Dummy är en berättelse som enligt mig inte kan räknas till de fantastiska men ändå helt klart är värd sin tid.

Publicerades 2015-06-01. Arkiverad under recensioner.