Ljudboka

Recension: Den stora tystnaden av Dag Öhrlund

Omslag till Den stora tystnaden.

Titel: Den stora tystnaden
Författare: Dag Öhrlund
Inläsare: Stefan Sauk
Kategori: Novell
Längd: 19 min
Utgiven: 2015
Förlag: HörOpp!

Vad handlar ljudboken om?

I denna lilla novell får vi följa med på ett möte mellan två författare. Varav en är Kurt Salomonson, som växte upp med den stora tystnaden. Vilket han berättar om med ett glas vin i handen. Men först efter att berättaren av historien, som är den andra författaren, ställt några väl valda frågor i jakt på just den berättelsen.

Mina tankar om: Den stora tystnaden

Den stora tystnaden är en trevlig liten novell. Men tyvärr fann jag den inte lika underhållande som En kväll på krogen, novellen från samma författare som jag skrev en kort recension om förra veckan. Bland annat eftersom denna inte alls innehåller lika mycket humor. Och eftersom jag började lyssna på Den stora tystnaden i hopp om att den skulle vara lika bra som En kväll på krogen blev jag faktiskt lite besviken. Fast missförstå mig inte, jag tycker inte denna ljudboken är dålig. Tvärtom, eller nästan tvärtom i alla fall. Jag tycker den är helt okej. Ganska långt ifrån jättebra. Men ännu längre ifrån jättedålig.

Den är nästan rakt igenom bra skriven, men har kanske lite för stor uppbyggnad till berättelsen från Kurt Salomonsons barndom. Som jag inte direkt fann superintressant.

Alltså, tyvärr nådde verken Kurts berättelse eller resten av ljudboken hela vägen upp till mina (hyfsat höga) förväntningar.

Om jag varit mer intresserad av Kurt Salomonson är jag dock säker på att jag skulle uppskattat ljudboken mer. Men tyvärr är jag inte väldigt mycket mer intresserad av honom än vad jag är av någon annan. Fast denna ljudboken har faktiskt lyckats öka intresset lite…

Hur är inläsningen?

Inläsningen är gjord av Stefan Sauk, som enligt mig är en riktigt bra inläsare. Så nu när jag säger att jag gillade inläsningen tror jag knappast att du blir förvånad. Eller blev du det? :)

Jag måste dock erkänna att jag tyckte tempot var lite väl högt i början, innan man riktigt kommit in i berättelsen. Ungefär som med hans inläsning av En kväll på krogen.

Sammanfattning

Enligt mig är Den stora tystnaden inte Dag Öhrlunds bästa verk.
Men ändå helt klart värd sina 19 minuter.

Rekommenderas starkt till dig som är intresserad av Kurt Salomonson.

Publicerades 2015-03-02. Arkiverad under recensioner.