Ljudboka

Recension: Blå linjer av Amanda Hellberg

Omslag till Blå linjer.

Titel: Blå linjer
Författare: Amanda Hellberg
Inläsare: Therese Akraka
Kategori: Novell & Skräck
Längd: 22 min
Utgiven: 2013
Förlag: Bonnier Audio

Vad handlar ljudboken om?

I början av novellen träffar huvudpersonen Alexi en stor man som förutom tjockt lockigt hår kammat bakåt har ett oemotståndligt leende. Men det hjälper inte, när han inte hör viskar de andra kollegorna om honom. Tydligen så har han fått lämna en tidigare anställning…

Det finns två sorters män, varnar K, den nervösa antropologen. De som ser en vacker kvinna och fantiserar om hur hon ser ut naken. Och de som ser en vacker kvinna och fantiserar om hur hon ser ut som död.

Jag får lust att skratta men vet bättre. Han är min, bara min.

Mina tankar om: Blå linjer

Några minuter efter jag började lyssna på denna ljudbok tog jag faktiskt upp mobilen och tryckte igång skärmen för att försäkra mig om att det var en skräcknovell jag börjat lyssna på och inte en erotisk. I början av denna korta novell är det nämligen ganska mycket erotik, på gott och ont. Men nu i efterhand vet jag att jag hade kunnat strunta i den försäkringen, för strax därefter kom inslag som skapade (försökte i alla fall) både rädsla och lite mer spänning.

Hur är inläsningen?

Inläsningen som är gjord av Therese Akraka är gjord med väldigt mycket inlevelse, stundtals kanske lite för mycket. Men i allt övrigt tycker jag den är riktigt bra.

Sammanfattning

En okej skräcknovell med en (ganska stor) touch av erotik.

Publicerades 2015-04-13. Arkiverad under recensioner.